Typisch Nederlandse geschenken

Giveaways en relatiegeschenken zijn natuurlijk een geweldige manier om als bedrijf je waardering te tonen aan personeel, of relaties waar je al een hele tijd goed mee samenwerkt. Daarnaast kun je het ook gebruiken om nieuwe relaties op te bouwen. En door een relatiegeschenk te voorzien van een bedrijfslogo creëer je merkherkenning. Omdat wij als Nederlanders trots zijn op onze historie, is het altijd een succes om een geschenk weg te geven dat aansluit bij onze eigen cultuur.

Daarom hebben wij hieronder een selectie gemaakt van onze producten die je kunt gebruiken als typisch Nederlandse giveaway.

 


Wat verstaan we onder typisch Nederlandse relatiegeschenken?

Er zijn veel verschillende soorten Nederlandse commerciële geschenken en giveways, en de keuze van het geschenk kan afhangen van het doel van het geschenk, de ontvanger en het budget. Hier zijn enkele voorbeelden van typisch Nederlandse relatiegeschenken en giveaways:

 1. Stroopwafels: Stroopwafels zijn een populaire Nederlandse traktatie gemaakt van twee dunne wafels met een karamelvulling. Ze zijn vaak verpakt in een decoratief blik of doos en zorgen voor een heerlijk en gedenkwaardig cadeau.
 2. Kaas: Nederland staat bekend om zijn kazen, waaronder Gouda, Edam en Leerdammer. Kaascadeausets, kaasmessen en andere kaasgerelateerde items kunnen zorgen voor een smakelijk en uniek cadeau.
 3. Tulpenbollen: Tulpen zijn een symbool van Nederland en een populair cadeauartikel. Tulpenbollen kunnen worden verpakt in decoratieve dozen of blikken en zorgen voor een langdurig en kleurrijk geschenk.  Of je kunt chocolade weggeven in de vorm van een tulpenbulp.
 4. Delfts blauw: Delfts blauw is een soort blauw-wit aardewerk dat is ontstaan in de stad Delft. Delfts blauwe items zoals vazen, borden en beeldjes kunnen zorgen voor een elegant en onderscheidend cadeau.
 5. Fietsaccessoires: Nederland staat bekend om zijn fietscultuur en fietsaccessoires zoals bellen, verlichting en zadeltassen kunnen een praktisch en leuk cadeau zijn.
 6. Dutch gin (jenever): Jenever is een traditionele Nederlandse sterke drank die vergelijkbaar is met gin. Het kan worden verpakt in decoratieve flessen en zorgt voor een uniek en onderscheidend cadeau voor diegenen die graag nieuwe sterke dranken proberen.
 7. Hollandse molen: Een molen kan zorgen voor een uniek en onderscheidend cadeau. Nederland staat bekend om zijn vele windmolens, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis en cultuur van het land. Nederlandse windmolens werden van oudsher gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het malen van graan, het afvoeren van water en het zagen van hout. Tegenwoordig zijn veel van de traditionele windmolens in Nederland bewaard gebleven als historische bezienswaardigheden en sommige zijn omgebouwd tot musea of toeristische attracties. Replica’s van Nederlandse windmolens zijn ook in andere delen van de wereld te vinden. Een miniatuur replica van een Nederlandse windmolen kan zorgen voor een charmant en uniek cadeau. Bijvoorbeeld eentje gemaakt van chocolade.
 8. Houten klompen:  Klompen waren het iconische schoeisel van Nederland. Het waren de favoriete schoenen voor Nederlandse arbeiders van eeuwen geleden. De houten slip-ons waren stevig, goedkoop en – gevuld met stro – gezellig en warm. Dit is een typisch Nederlands item dat in miniatuurvorm, misschien gemaakt van chocolade, kan worden gebruikt als een leuke giveaway.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van typisch Nederlandse relatiegeschenken en giveaways. Het is belangrijk om rekening te houden met de interesses en behoeften van de ontvanger bij het kiezen van een geschenk, evenals eventuele culturele gevoeligheden of beperkingen.

Redenen waarom je cadeaus moet weggeven aan klanten of relaties.

Nederlandse commerciële geschenken en weggeefacties kunnen een geweldige manier zijn om relaties op te bouwen en te onderhouden in een business-to-business setting. Hier zijn enkele voordelen:

 1. Merkherkenning: door merkgeschenken weg te geven, kunt u uw merkherkenning vergroten en uw bedrijf helpen top-of-mind te blijven bij potentiële klanten of partners.
 2. Persoonlijke waardering: Het geven van een geschenk laat zien dat je om iemand geeft en bereid bent om tijd en middelen te investeren in het opbouwen, of in stand houden van een relatie. Deze persoonlijke touch kan een groot verschil maken als het gaat om het opbouwen van vertrouwen, goodwill en een goede sfeer op de werkvloer.
 3. Netwerkmogelijkheden: Het verstrekken van geschenken of weggeefacties kan een uitstekende manier zijn om netwerkmogelijkheden te openen. Het kan je een reden geven om een gesprek met iemand aan te gaan en het makkelijker maken om een relatie op te bouwen.
 4. Positieve associaties: Door hoogwaardige artikelen of geschenken weg te geven die nuttig of waardevol zijn, kunt u positieve associaties met uw merk creëren. Dit kan helpen om een positieve reputatie op te bouwen in de hoofden van potentiële klanten of partners.
 5. Wederkerigheid: Het geven van geschenken kan ook een gevoel van wederkerigheid bij de ontvanger creëren, wat ertoe kan leiden dat ze meer geneigd zijn om met je samen te werken of je door te verwijzen naar anderen.

Enkele populaire Nederlandse commerciële geschenken en giveaways zijn stroopwafels, tulpenbollen, kaas en Delfts aardewerk. Deze items worden typisch geassocieerd met de Nederlandse cultuur en kunnen zorgen voor unieke en gedenkwaardige geschenken. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de meest effectieve geschenken die zijn die zijn afgestemd op de interesses en behoeften van de ontvanger.

 

Reacties zijn gesloten.